Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция на осминафинал в Бразилия

Франция на осминафинал в Бразилия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция завърши 0:0 с Еквадор в последния мач от пета група на световното първенство по футбол в Бразилия, завърши на първо място в групата и се класира за осминафиналите, а отборът на Еквадор напуска шампионата.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан не беше доволен от нулевото равенство след Еквадор, а от класирането на отбора за осминафиналите на Мондиал 2014 в Бразилия.

Беше по-добре да спечелим мача, но това не променя нищо. Липсваше ни ефективност тази вечер, но най-важното е, че се класираме за осминафиналите и завършваме на първо място в групата. Много велики отбори бяха елиминирани. Но ние сме тук. Гордея се с постигнатото от моите футболисти. Не се възползвахме от всичките си шансове, но това не може да ни попречи да се радваме. Трябваше да бъдем внимателни срещу бързите играчи на Еквадор, които бяха опасни дори и с 10 души на терена, коментира Дешан.

На осминафиналите Франция ще играе срещу Нигерия.

Всички мачове са трудни. Аржентина дори имаше труден двубой срещу Нигерия. Това са срещи с висока интензивност и е трудно да се класираш за следващата фаза. Огромно удовлетворение е, че сме на първо място е групата, но това не е краят. Нигерия е сериозен и бърз отбор, така че ще бъде много труден мач, добави селекционерът на Франция.

Спорен червен картон е причината Еквадор да стане единственият южноамерикански тим, който не успя да излезе от групата си на световното първенство по футбол в Бразилия, категоричен е националният селекционер Рейналдо Руеда.

Загубихме много важен играч аз нашата тактическа постройка. А като прибавите към това отбор като Франция, който има подобни качества и играчи, то нещата стават наистина много сложни, каза Руеда.

Валенсия беше изгонен от съдията Нумандиес Дуе, което предизвика гнева на селекционера на Еквадор. Той дори призова представителите на ФИФА, наблюдаващи световното първенство, да разследват случая и да преценят дали реферът от Кот Д'Ивоар е способен да ръководи повече мачове от толкова високо ниво. Руеда обаче не обясни отпадането на Еквадор със съдията, а и с поражението с 1:2 от Швейцария в първия мач.

Този двубой се явява решаващ. Този срещу Швейцария. Все пак, аз мисля, че ние свършихме добра работа. Футболната федерация на страната ни ще прецени дали съм прав, добави той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна