Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветлин Йовчев: Ще проведем разследването до край и тези, които се опитват да клатят банковата система, ще си получат заслуженото

Снимка: БГНЕС

Определено имаме установени опити, злонамерени, целенасочени да се дестабилизира банковата система и от вчера се провежда разследване в тази посока. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, цитиран от БТА.

Имало е атака и през интернет, и през мобилните телефони, като са разпращани sms-и, които да обезпокоят хората масово, включително и на случаен принцип. Целта е била да се разпространи слух, който да дестабилизира определена банка, добави вътрешният министър.

Имаме абсолютна решителност, че ще проведем разследването до край и тези, които се занимават с такава дейност, ще си получат заслуженото“, добави вътрешният министър. По думите му, става въпрос за изключително тежко престъпление и хората, които в момента са ангажирани с такава дейност, ще понесат тежко наказание.

По отношение на КТБ вътрешният министър каза, че няма наблюдения, че там е имало такава целенасочена атака, която да е целяла дестабилизиране на банката.

В момента трябва всички да са изключително внимателни в говоренето си, защото това е една система, с която не бива да се играе“, предупреди Цветлин Йовчев. „Още веднъж искам да изразя готовността, тъй като имахме разговори с главния прокурор - ще има изключително решителни действия спрямо тези, които се опитват да клатят банковата система“, отбеляза той. Вътрешният министър беше категоричен, че резултати от разследването ще има.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна