Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Греков ще поиска оставката на ръководството на ДФ "Земеделие" в четвъртък

Снимка: БГНЕС

На заседание на Управителния съвет на фонд "Земеделие" в четвъртък министърът на земеделието ще поиска оставка на ръководството на Фонда. Причината е множеството нередности в управлението на институцията, съобщи министър Димитър Греков.

Ако и в четвъртък не се проведе заседание на Управителния съвет на фонд "Земеделие", има опасност 60 милиона лева, предназначени за фермерите, да не стигнат до тях в следващите два месеца, каза Греков. Причина за съмнението му, че заседанието ще се провали за пореден път, е, че министерствата на финансите и на икономиката не назначават свои представители и така управителният орган не може да събере кворум. Министърът отказа да коментира дали това е умишлен бойкот вследствие на политически сметки. Ако все пак в четвъртък има заседание, министърът ще поиска оставките на изпълнителния директор на Фонда и на неговата заместничка като причина за това са и множеството оплаквания от фермери за липса на комуникация и честа смяна на правилата.

Последният остър протест срещу Фонда дойде от православната църква, чиито представители се оплакаха, че има проблем с усвояването на пари за ремонт на храмове.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна