Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Терзиева: Внесено е предложение за отпускане на средства за разплащане с работниците от "Автомагистрали - Черно море"

| обновено на 03.07.14 в 14:43
Снимка: Радио Шумен

Внесено е предложение да бъдат отпуснати целеви средства, с които да се плати на работниците от фирма "Автомагистрали - Черно море" за участъка от магистрала "Хемус". Това каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева по повод протести на работниците заради неполучени заплати:

Не са разглеждани постъпвали сертификати, отчитащи изпълнени строителни дейности през 2014-а година. В договора няма предвидена клауза за заплащане на доставени или произведени материали за обекта и такива суми не се дължат. Въпреки всичко, предвид важността и приоритета на този обект, аз лично, като министър на регионалното развитие, съм подготвила всички необходими документи и съм ги внесла в Министерство на финансите още преди няколко месеца с цел да осигурим необходими средства, с които да се разплатим след като, разбира се, се спази цялата процедура по сертифициране през Агенция "Пътна инфраструктура".

Председателят на Управителния съвет на пътната агенция Стефан Чайков потвърди, че в Агенцията не са внасяни сертификати за извършени дейности:

Колегите твърдят, че има подготвен сертификат за 11 милиона лева, но те не са внесени официално в Агенцията за разглеждане и за разплащане.

Подробности чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна