Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха заседанието по делото за смъртта на Яна Кръстева

Снимка: БГНЕС

Поредното заседание по делото за смъртта на 28-годишната Яна Кръстева съвпадна с третата годишнина от жестокото убийство на младата жена в столичната Борисова градина. Единствен подсъдим в процеса е Николай Русинов-Чеци.

Заседанието обаче беше отложено за 15-и септември заради забавена ДНК експертиза. Преди това съдът изслуша учени от Националната астрономическа обсерватория, на които беше възложено да уточнят кога е настъпило утрото във фаталния за Яна Кръстева 9-и юли 2011-а година. Експертизата трябваше да провери показанията на Русинов, че развиделяването е било около 5 часа сутринта, когато той си тръгнал към вкъщи, оставяйки Яна жива.

Той каза, че е тръгнал на зазоряване, но всъщност тази експертиза потвърди за втори път, че действително той си е тръгнал на зазоряване, каза защитникът на родителите на младата жена  Григор Вълков.

Тук вече въпросът става наистина много интересен, защото абсолютно субективно е кое приемам аз като развиделяване, но той твърди, че е на развиделяване. Дали е имало слънце към тоя момент, това ще го коментираме по същество, каза адвокатът на Чеци Иво Найденов.

Според приета по делото съдебно-медицинска експертиза смъртта на Яна Кръстева е настъпила около 3 часа през нощта, тоест когато Русинов си е тръгнал, тя вече е била мъртва.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна