Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и РЗС се обединяват за експертен съвет за борба с корупцията

| обновено на 12.07.14 в 13:21
Снимка: Мария Съботинова

ГЕРБ и партията на Яне Янев "Ред законност и справедливост" се обединяват тази седмица за общ експертен съвет за борба с корупцията. Това обяви днес Янев и обясни, че двете партии вече са се договорили половината от членовете на съвета да са от ГЕРБ, една четвърт от РЗС и една четвърт от гражданска квота - доказани експерти.

РЗС започва активни действия за дясно консервативно управление в идния парламент - не с обикновено, а с конституционно мнозинство. 

Лидерът на РЗС Яне Янев е убеден, че каузата на "Ред, законност и справедливост" за нова Конституция е по-силна от всякога. Той призова социолозите да не отписват РЗС, защото, по думите му, партията продължава да бъде четвъртата политическа сила. Янев се закани, че ментетата и дубликатите на ръководената от него партия ще бъдат изхвърлени от политическата сцена, защото са хранени от една банка, която остава в историята.

Според Яне Янев по-провалено и корумпирано правителство от настоящото не е имало досега.

Така както БНБ вчера оповести за тези 3 милиарда и 500 милиона, тепърва предстои българското общество да разбере за други кражби, свързани с източване на ДДС, с митници, с обществени поръчки, с концесии, с източване на европейски средства. Това, което напоследък излиза, е една малка част от цялата действителност, каза Янев.

Заедно с ГЕРБ още тази седмица ще бъде създаден общ експертен съвет за борба с корупцията, който ще набележи необходимите мерки за преодоляването й.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна