Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наблюдателни постове за ранно предупреждение и риск от пожари са разположени в горските масиви в община "Тунджа"

Снимка: община Ямбол

Наблюдателни постове за ранно предупреждение и риск от пожари са разположени в горските масиви в община "Тунджа". В изграждането и оборудването на пунктовете  са вложени близо 200 000 лева.

Седемте пожаронаблюдателни пункта са разположени в горските територии на селата Голям манастир, Драма, Победа, Каравелово, Меден кладенец и Търнава и обхващат най-рисковите гористи местности. Сега от Общината е спечелен проект за закупуване  и монтаж на сигнално охранителна техника на стойност 94 000 лева, съобщи кметът на общината Георги Георгиев:

Ще обезпечи наблюдение на един периметър от около 20-30 км в радиус около тези вишки, което ще осигури наблюдение в реално време на почти цялата територия на общината и ще подава актуална информация с цел бърза реакция.

Пак със средства от фонд "Земеделие" е възстановен и ремонтиран водоизточник в землището на село Меден кладенец. При възникване на пожар неговото използване в района е изключително важно. Без него противопожарните автомобили трябва да се връщат за вода на десетки километри.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна