Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирват се тримата мъже, открили стрелбата в Долна баня

Полицията издирва трима въоръжени мъже, които откриха стрелба по бюрото по труда в Долна баня. Мъжете са избягали с оръжието си, след като раниха трима свои опоненти. Засилено е полицейското присъствие в района на Ихтиман и Костенец.

Кървавият инцидент става рано тази сутрин в самия център на Долна баня. Минути след 9 часа в сградата на бюрото по труда влизат трима мъже. Единият от тях е добре познат на полицията. Той е на 52 години и е известен с прозвището "Графа". Мъжът носи в себе си пушка-помпа, с която открива стрелба.

Стрелбата е била в бюрото по труда в Долна баня. На място незабавно са изпратени екипи от районното управление и установяват три простреляни лица, като впоследствие лицата са транспортирани в болницата. Трима мъже са. Единият е на 23, другият е на 24 години. Единият е на 50 години, каза Димитър Машов, заместник-директор на областната дирекция на МВР в София. 

След като прострелват опонентите си, "Графа" и другите двама мъже, които са с него, побягват. Те носят в себе си общо две пушки. За да не се допусне напрежение, полиция и жандармерия обграждат района и започват издирване. В хода на разследването става ясно, че причината за стрелбата е стара вражда между два ромски клана. Тя води началото си от няколко години. Последният повод за скандал е била жена.

52-годишният мъж с прозвището "Графа" беше задържан още преди година. Тогава при операция в дома му полицията откри автомат, пушка и голямо количество патрони.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени