Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът Попова: Ситуацията с КТБ изисква експертна оценка

Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Маргарита Попова заяви във Варна, че е смутена от шетането на политици по телевизионните екрани във връзка с казуса Корпоративна търговска банка. Тя допълни, че ситуацията е много сложна, изисква експертна оценка. Щях да събера консултативен съвет от експерти, които да ми кажат не в продължение на часове, а на дни за какво става дума, каза Попова. Тя подчерта, че никой не е излязъл да каже еднозначно за какво става дума. Вицепрезидентът изрази недоумение как българският народ се ориентира в една подобна ситуация.

Попова изтъкна, че текстовете, свързани със селекция на информацията по време на банкови кризи, трябва да се прецизират преди приемането им на второ четене в посока умишлено разпространение на невярна информация, а не що се отнася до достоверна журналистическа информация.

Във Варна Маргарита Попова се срещна с Илия Раев - председател на областната организация на БЧК, и поздрави червенокръстците за навременните и адекватни действия по време на бедствията в "Аспарухово", Добрич и Велико Търново.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени