Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветът на ЕС разреши разширяването на санкциите срещу Русия

Предвид сериозното положение в Украйна, Съветът на Европейския съюз допълни условията за санкции срещу руски компании на територията на съюза, става ясно от публикувано в Официалния вестник на ЕС решение.

Замразяват се всички финансови средства и икономически ресурси на физически и свързани с тях физически и юридически лица или организации, които действат или активно подкрепят действия, застрашаващи териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна или възпрепятстват работата на международните организации в страната.

Замразяват се и активи на юридически лица, образувания или органи в Крим или Севастопол, чиято собственост е била прехвърлена в нарушение на украинското право, или на юридически лица, образувания или органи, които са извлекли ползи от това прехвърляне.

Решението е било взето на срещата на върха на ЕС на 16 юли, съобщава ИТАР-ТАСС като допълва, че въз основа на тези критерии до края на месеца ще бъде  актуализиран списъкът на руски компании, чиито активи ще бъдат замразени в ЕС.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна