Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сопраното Светла Василева пее с Андреа Бочели

Снимка: БГНЕС

Артистичната и изключително талантлива Светла Василева е сопраното, което ще партнира на сцената в концерта  на Андреа Бочели на 31 август в София.

Под диригентството на маестро Марчело Рота, с когото Бочели работи от 18 години насам, музикантите от оркестъра на Класик ФМ радио ще представят атрактивна програма, подготвена специално за родната публика. В нея са включени някои от най-популярните оперни откъси и песни от репертоара на Андреа Бочели: сцени с хор из оперите „Трубадур“ и „Травиата“ от Верди, песни от албумите Incanto (“Mamma”), Passione (“La Vie En Rose”), Sentimento (“Aranjuez Con Tu Amor”) и Vivere (“Canto Della Terra”).

Маестро Бочели обещава да изпълни и най-големите си хитове, спомняйки си топлия прием на българската публика от предишния си концерт у нас. Ще прозвучат и пиеси от Хоакин Родриго, Астор Пиацола и други автори.

Освен 70 оркестранти, в грандиозния спектакъл ще се включат и 60 певци от Хора на Класик ФМ радио.

В програмата освен Светла Василева ще вземат участие и италианската поп-звезда Илария Делла Бидия, класическото китарно дуо CARisMA, в което българската следа е Магдалена Калчева, и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна