Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Василев: Заради сигурността ми съм извън България

Цветан Василев

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев обяснява отсъствието си от страната със съображения за личната си сигурност. В писмо до медиите той потвърждава готовността си да се яви в прокуратурата, ако бъде призован.

От писмото на Василев става ясно, че все още не е получил призовка, въпреки че от държавното обвинение още преди две седмици обявиха, че ще бъде призован по линия на международната правна помощ. Тогава неофициално обясниха, че знаят къде е.

Банкерът, чието известно последно местонахождение е Виена, обяснява, че там, където е от съображения за сигурност, изцяло се е концентрирал върху възможностите за оздравяване и стабилизиране на КТБ:

Искам още веднъж да изразя огромното си съжаление, че в резултат на атаката срещу мен и банката пострадаха трима добросъвестни служители, техните колеги, които ежедневно са тормозени и унижавани, а също и хилядите вложители, които нямат достъп до своите средства.

Василев посочва, че адвокатите му ще предприемат всички действия срещу лицата, които смятат, че могат безнаказано да петнят името му, за да могат те да понесат предвидената в закона отговорност за извършеното от тях набеждаване.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна