Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мизия второ денонощие е под вода. Пада нивото на река Скът

Снимка: БГНЕС
Нивото на река Скът е продължило да пада през нощта. Засега няма информация за нови явления, застрашаващи живота на хората в град Мизия, съобщи за "Хоризонт" дежурният в Главна дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението".

Кварталът по поречието на реката обаче остава наводнен. Цяла нощ полицаи охраняваха наводнените къщи. Спасителните екипи извършваха огледи с лодки. Акцията продължава и днес. Евакуирани вчера жители на наводнения квартал прекараха нощта в детската градина в Мизия, където бяха осигурени места за нощувка, минерална вода и храна. Други потърсиха подслон при близки и приятели в съседни села.

Местните хора не очакват сериозна помощ от държавата:

Нищо няма да стане, като там, където имаше наводнение. Ще ни залъжат и нас с по 325 лева. Това ще е.

Доброволци на Българския червен кръст ще раздават храна, вода и дезинфектанти на бедстващите хора в община Мизия. Това съобщи директорът на Областния съвет на БЧК - Враца Гергана Михалчева:

На общинското ръководство са предоставени одеяла, спално бельо, хавлиени кърпи, почистващи и дезинфектиращи материали, кофи и ботуши, така че да подпомогнем процеса по възстановяване на засегнатите къщи и в подкрепа на бедстващото население. На територията на останалите общини от област Враца ние продължаваме да подпомагаме населението с питейна вода и почистващи материали.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна