Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За почистване на всички канали и дерета в Силистренско са необходими 400 000 лева

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Около 400 000 лева са необходими за почистване на всички канали и дерета на територията на Силистренска област. Поради липса на средства в бюджета обаче Общината може да осигури само малка част от парите и при евентуален порой населените места са изложени на риск от наводнения.

Кметовете и кметските наместници в селата на общината от месеци алармират за необходимостта от почистване на каналите и деретата, но ограниченият бюджет не позволява да бъдат отпуснати необходимите средства, коментира зам.-кметът по финанси Димо Стоев. Общината се кани да купи няколко храстореза, с които работниците от временната заетост да почистват каналите от растителност:

Страшно голяма необходимост има от почистване и на каналите. Знаете какъв проблем е за страната като цяло. Всички села са бухнали в растителност от дъждовете. Вероятно там ще отпуснем малко средства. Колкото и да ни е трудно, ще изтръскаме чувала и ще намерим и за това, макар и, смея да кажа, сравнително козметично. Сега купуваме 3-4 резачки, ще действаме комплексно по отделните села.

Със средства от Държавния фонд “Бедствия“ се извършва ремонт на мост в с. Калипетрово, разрушен от поройните дъждове през пролетта.

Поради липса на финансиране обаче още не е реализиран проектът за изграждане на защитна стена в с. Иширково, пострадало от наводнение преди няколко години.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна