Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При обстрела на украинската армия срещу Донецк и Горловка има шест жертви

| обновено на 07.08.14 в 16:33
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Украинската армия продължава обстрела на град Донецк, съобщават кореспондентите на РИА Новости. Съобщения за снаряди идват от различни части на града, пострадали са сградите на протестантска църква и детска спортна школа. По-рано беше съобщено, че няколко снаряда са се взривили в приемното отделение на болница и има един загинал и петима ранени.

 Петима цивилни са загинали, а десет са ранени и при артилерийски обстрел сещу град Горловка в Донецка област, съобщи агенция Новости като цитира изявление на градския съвет.

И.д. губернаторът на Луганска област Ирина Веригина съобщи, че от началото на април в антитерористичната операция на украинската армия в областта са загинали около 1500 души. В доклад на ООН за конфликта в Източна Украйна, представен в началото на август, се казва, че жертвите на силовата операция са 1367 души.

Украйна прекрати примирието около мястото на катастрофата на малайзийския самолет, съобщиха от Киев. Властите са уведомили холандските разследващи, че няма да спазват прекратяването на огъня, след решението им да прекратят операцията по издирването на останки от самолета.

 Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен и украинският премиер Арсений Яценюк са обсъдили възможностите за подкрепа от Запада за украинските отбрана, съобщи Ройтерс като цитира изявление на правителството в Киев. Двамата лидери са обсъдили начините за използване на фонд на НАТО в областта на комуникациите, контрола и киберотбраната на украинската армия. Расмусен пристигна в Киев за разговори с управляващите, след като северноатлантическият алианс съобщи, че Русия е струпала 20 хиляди войници по границата си с Украйна.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна