Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Нито един човек не сме изпратили в служебното правителство

Близнашки за Танов: Той е необходимият човек

| обновено на 13.08.14 в 13:34
Ваньо Танов
Снимка: БГНЕС

Кандидатурата на Ваньо Танов за шеф на Агенция "Митници" е била съгласувана с премиера Георги Близнашки. Това обясни служебният министър-председател, като уточни, че ситуацията в приходната агенция е тежка и я определи като извънредна. Мисля, че той е необходимият човек, каза Близнашки по адрес на Ваньо Танов.

Премиерът обясни, че са сменени петима областни управители на Пловдив, Благоевград, Монтана, Плевен и Русе.

Това е в правомощията на всяко правителство.
Ние не отиваме към тотална подмяна, но смятам, че има случаи, които заслужават особено внимание. Правим преглед на дейността и на останалите областни управители. Няма да стигаме до крайности, но смятам, че има случаи, по които трябва да се намесим.

Междувременно в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви:

Нито един човек от ГЕРБ не сме изпратили в служебното правителство. Ако има такива, които са участвали в нашето управление като експерти и сега са поканени от този кабинет, си е лично тяхно решение и не е съгласувано с мен. Въпреки че заявих, че имам резерви към много хора от служебния кабинет, ние до този момент не сме си позволили да правим обструкции на екипа, включително и на партийни функционери, които са в него. Конституцията казва, че право на президента е да ги назначи и ние се съобразяваме с това.

След седмица ще се коментира по-детайлно подписаният предварителен договор с "Уестингхаус" за изграждането на 7-ми блок в АЕЦ Козлодуй - заяви още премиерът Георги Близнашки:
За "Уестингхаус" решението не е окончателно независимо от всичко онова, което се написа в медиите, т.е. ние ще можем да се произнесем по тези въпроси.

Работната група за подготовка на изборите ще заседава всяка сутрин. Тя се оглавява от проф. Емилия Друмева. Изборният борд също ще заработи и в него ще бъдат поканени неправителствени организации. С ЦИК е договорено да се разкрият повече секции за експериментално машинно гласуване - обяви още премиерът. На евроизборите през май в 100-те секции с машини са гласували 30 процента от упражнилите правото си на вот:

Класическата формула остава в сила. Предложението е да се отиде към 500 секции. Остава да се види само стойността на машините и дали ще можем да се впишем в рамките на бюджета. Аз ги помолих да се съобразим с финансовите възможности. В моя кабинет е поставен портретът на Петко Каравелов, но като финансов министър той най-често е повтарял: "Протягайте си краката, според чергата", каза служебният премиер.

Още по темата чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени