Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украинската армия продължава да обстрелва редица градове в Донецка област

| обновено на 15.08.14 в 13:57
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Взривове и залпове отекват в центъра на Донецк, съобщават от Градския съвет на сайта си. Обстановката в града е много напрегната, отбелзява агенция РИА Новости.

По-рано беше съобщено за 11 цивилни загинали и 8 ранени през изминалото денонощие при боевете между украинската армия и сепаратистите в Донецк. Нощта в града е преминала неспокойно, бойни действия е имало в Петровски и Ленински район. Заради липсата на ток не работи водоснабдяването в някои части на града.

Украинската армия продължава да обстрелва редица градове в Донецка област. Има разрушения и жертви, съобщава РИА Новости. В град Иловайск, на 35 километра източно от Донецк, няколко ракети са паднали на територията на вагонно депо, избухнал е пожар. Повредени са много сгради, в редица райони на града няма ток и вода. Преди няколко дни украинската армия направи опит да превземе Иловайск, но проруските активисти го отблъснаха.

 В Горловка ракета е убила трима души. Ракетата паднала директно върху движещ се автомобил и се взривила. Загинали са тримата пътници в колата. Ракети разрушиха Двореца на културата, търговски комплекс и пазар в града.

Най-голям брой жертви има в Зугрес – 15 души. Пострадал е местният ТЕЦ. 

Междувременно украинските правителствени сили завършват операцията по окончателното обкръжаване на Луганск и са освободили още три населени места. Това съобщи говорителят на щаба на антитерористичната операция Леонид Матюхин и допълни, че в района продължават ожесточените боеве. Говорителят на военното министерство в Киев Андрий Лисенко съобщи за петима загинали военнослужещи.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна