Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем са жертвите на срутването на блок в парижко предградие

| обновено на 01.09.14 в 12:39
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седем станаха жертвите от взрива в жилищната сграда, която се срути вчера в едно от парижките предградия. Издирването на оцелели продължи цяла нощ. 

Седмо безжизнено тяло беше извадено сутринта от отломките на рухналата вчера жилищна сграда в "Рони су Боа" на север от Париж. Цяла нощ екип от 50 души продължи спасителната операция, но вече няма изгледи да бъде открита жива последната издирвана жителка на сградата. Загиналите са предимно жени, деца и младежи. Ранени са 11, от тях четирима са още в критично състояние.

Най-вероятно газов теч е причинил взрива, разчупил на две четириетажния блок и срутил изоснови едната му част. Все още здравата половина на сградата, от която зеят останалите без стени апартаменти, рискува да рухне всеки момент. Пострадали са и околните сгради.

Жителите на квартала свързват инцидента с протичалия наблизо ремонт на газова инсталация. Тази хипотеза изказа вчера и френският вътрешен министър Бернар Казньов. Блокът е бил поддържан в добро състояние, твърдят от Областната префектура.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна