Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оланд и Драги смятат, че е необходимо стимулиране на потреблението в ЕС

| обновено на 02.09.14 в 12:35

Френският президент Франсоа Оланд и ръководителят на Европейската централна банка Марио Драги, които се срещнаха в Париж, изразиха обща позиция за необходимостта от стимулиране на потреблението и избягване на риска от дефлация в Европейския съюз.

Франсоа Оланд и Марио Драги са еднакво загрижени за растежа в Европа и развитието на инфлацията. Това е заявил пред медиите съветник на френския президент след неговата среща с председателя на Европейската централна банка. Двамата са изразили желание да работят заедно за увеличаване на потреблението, използвайки финансовите и бюджетните механизми, твърдят още от обкръжението на президента.

Както припомня френското издание "Капитал", Франсоа Оланд е посрещнал с одобрение изказването на Марио Драги в САЩ през август, че бюджетната политика трябва да има повече роля в съживяването на европейската икономика. 

Същевременно френският президент е уверил, че страната му няма да иска нови отсрочки за намаляване на дефицита. Марио Драги е одобрил плана за структурни реформи във Франция, по-специално бъдещия закон за конкуренцията и растежа, уточнява "Капитал".



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна