Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детските заведения в Тетевен са затворени за неопределено време

Снимка: Петя Генова

Всички детски градини и ясли в община Тетевен остават затворени за неопределено време поради липса на фирма-доставчик на хранителни продукти. Родители на децата, които трябва да останат вкъщи, смятат да организират протест, ако до 15-и септември детските градини не отворят.  Заради доставката на храни в Тетевен през март кметът Милен Милев и един от заместниците му - Детелин Пърлев, бяха задържани за длъжностни престъпления и отстранени от постовете си, а по-късно освободени от ареста.

И.д кмет на община Тетевен Десислав Цветанов обясни, че процедурата за провеждане на обществената поръчка за избор на изпълнител по доставката на храни е открита още през юни, но на 7-и август от ДАНС са иззели документите на петте фирми, които са кандидатствали: Идват 15 човека и ми изземват всички оферти, които са подадени по тая поръчка. Казват, че има сигнал.

Цветанов допълни, че е направил запитване до прокуратурата кога ще бъдат върнати документите, за да се проведе обществената поръчка, защото договорът на досегашния доставчик е изтекъл на 26-и август и той е отказал да го удължи с още 6 месеца:

Следващата процедура е договаряне без обявление. Вече са изпратили фирми, които ми предложиха от директорките на детските градини. Тази процедура подлежи на предварителен контрол от Агенцията по обществени поръчки за законосъобразност и ще чакаме те да се произнесат. Ако кажат,че не е законосъобразна, тогава вече нямаме правилен ход.

Скандалът с доставката на храни засяга не само детските градини и ясли, но и други социални заведения в общината.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна