Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството освободи председателя и двама от членовете на ДКЕВР

Снимка: БГНЕС

Правителството  освободи  председателя и двама от членовете на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Боян Боев и Лиляна Младенова подадоха оставки, а  Еленко  Божков е отстранен за конфликт на интереси.
 
За председател на Държавния енергиен регулатор се назначава Светла Тодорова и за членове - Евгения Харитонова и  Костадинка Тодорова. Вицепремиерът Екатерина Захариева даде повече информация за новия председател :

В последните 10 години е консултант към Европейската комисия по различни проекти и консултира държави за това как трябва да функционират техните регулатори. Тоест тя има изключително богат опит в сферата на това как трябва да работи един регулатор, как трябва да ценообразува.
 
Проучване и анализ на инспектората на МС е установил, че Еленко Божков все още е член на неправителствена организация, което е в нарушение на закона за конфликт на интереси:

Това е национален съюз на независимите енергопроизводители от екоенергия. Това е видно от удостоверение, което е изпратено на 2-ри септември тази година от Окръжен съд-Пловдив.

Репортаж на Даниел Инков по темата, излъчен в предаването ни "12 плюс 3", - в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна