Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна международният панаир в Солун

Снимка: Уикипедия
Хиляда фирми от цял свят представят тази година производството си на панаира в Солун. Изложителите са двойно повече от миналата година, като с най-силно присъствие са фирмите от Китай. Над триста изложители участват за първи път.

Български фирми също имат свои щандове. Представени са производители в областта на машиностроенето, строителни материали и производство на биогорива. Няколко фирми за производство на българско вино привлякоха вниманието още на първите посетители. Част от българските фирми участват съвместно с гръцките си партньори. Българската визия присъства и сред гръцките фирми, чието производство е у нас.
В момента се провежда официалната среща на премиера Самарас с представители на търговските камари, които имат участие на панаира. Гръцкият премиер отправи предизвикателство за инвестиции в страната при добри условия и перспективи. Очаква се премиерът да обяви и програмата за икономическата политика на правителството в рамките на година.
Синдикатите и опозицията се подготвят за масови протести тази вечер. Полицейски части охраняват центъра на Солун. Около панаирното градче са разположени частите за борба с безредиците.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени