Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берковица с дарителска кампания, ангажирани са над 60 доброволци за разчистването

Георги Дамяново все още е в бедствено положение

Снимка: Петя Генова

С техника на "Пожарна безопасност и защита на населението" и на местни фирми в Берковица продължава работата по преодоляването на последствията от наводнението през нощта срещу петък.

Бедственото положение вече е отменено, работи се по укрепването на критичните точки, съобщи кметът Димитранка Каменова:

Смятаме, че двете критични точки сме ги овладели засега. Имаме днес над 60 доброволци, работят по домовете, дарителска кампания правим. Така че опитваме се да излезем от трудната ситуация, която беше. Има екип от град Монтана - работят по проектиране на две подпорни стени на блок шест в квартал "Заряница" и на улица "Синчец", ще ги съгласуваме с Басейнова дирекция и веднага ще ги подадем към Междуведомствената комисия.

Остава бедственото положение в община Георги Дамяново. Две села там са без питейна вода. Във водопроводната мрежа на Дълги дел за битови нужди е пусната речна вода, а за пиене и готвене се осигурява бутилирана вода. Пето денонощие в село Говежда разчитат само на водоноски и доставки на бутилирана вода.


Комисии на общинската администрация продължават описването на щетите и подготовката на документи за отпускане на помощи за пострадалите. В района работят повече от 60 доброволци.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна