Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Повечето централни вестници днес оповестяват на първа страница назначаването на Кристалина Георгиева за еврокомисар по бюджета, за вицепредседател на Еврокомисията и това, че българката Мина Андреева ще е сред тримата основни говорители на Комисията.

Капитал дейли допълва информацията за назначенията в Европейската комисия с новите моменти. Един от тях е, че има специален ресор, който ще помага на малките и средни предприятия, възприемани като гръбнака на всяка икономика. Той ще се ръководи от полякинята Елжбета Биенковска. Стандарт допълва темата за назначенията на българи в европейските институции със съобщението, че Министерството на правосъдието търси съдия за Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Заявления се приемат до 23-ти септември.

Труд алармира с водещото си заглавие "Кабинетът харчи на поразия". На вчерашното заседание служебните министри одобриха допълнителни разходи, 750 милиона лева, които ще са за сметка на увеличение на дефицита в бюджета.

Пратеник на Труд разказва за положението в наводнения град Мизия. Властите все още не могат да обяснят как се появява втората приливна вълна по река Скът, след като не е имало дъжд.

Днешните вестници информират и за най-опасните места за нападения от крадци София. Според 24 часа любимото място на грабителите е блок 802 в "Люлин". Преса допълва, че други опасни места са също "Младост" 1А, както и "Люлин"10.

24 часа разказва за нелегална онкоболница до Смолян, в която се лекуват тежко болни чужденци. Медицинският център е собственост на англичанин. Според Стандарт у нас болници се откриват на килограм, 15 години вече няма кой да сложи ред в хаоса.

Земя пише, че за изминалия програмен период у нас е финансиран ремонтът на 182 храма за над 66 милиона лева по програмата "Развитие населските райони".

Варна май ще обжалва избора на Пловдив за българската Европейска столица на културата през 2019-а година, четем в днешния печат. Димитър Шумналиев в Преса коментира това със заглавие "Да не си мерим стадионите".

Дума препечатва от "Нюзуик" интервю с историка Стивън Коен, член на Американския комитет за външна политика, в което той заявява, че е необходим единен фронт за борба с тероризма, нанесъл щети както на Русия, така и на САЩ. Коен добавя, че Путин е най-последователният политик на 21-ви век и Ангела Меркел е единствената, която се нарежда до него от останалите световни лидери.

Монитор съобщава на първа страница: "КАТ изпусна 200 хиляди джигита", след като съдът забрани мобилните камери за наблюдение. Бургас, Пловдив, Ловеч и Враца регистрират рекорден брой загинали при пътно-транспортни произшествия.

"Синият език" уби чевермето, е водещото заглавие на Новинар. Болестта е създала криза в търговията с агнешко месо в Смолянско, допълва изданието.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна