Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училища от Шумен, Разград и Русе се присъединяват към призива за помощ на пострадалите от наводненията

Снимка: архив

Училища от Шумен, Разград и Русе се присъединяват към призива на учителите от шуменското училище "Сава Доброплодни" за помощ на пострадалите от наводненията. Вместо цветя за първия учебен ден учениците и техните родители могат да дарят средства за пострадалите от бедствията. В учебните заведения ще бъдат поставени касички на Българския червен кръст, в които ще се събират даренията.

В много столични училища вече е решено на 15 септември средствата за цветя на преподавателите да се събират в специални кутии за пострадалите от наводненията, научи "Хоризонт". Не всички продавачи на цветя обаче одобряват инициативата. Идеята възникна в социалните мрежи,  но бързо срещна последователи в страната. Собствениците на цветарски магазини приемат предложението, но уличните продавачи на цветя не са толкова убедени. Много от тях смятат, че това ще се отрази зле на бизнеса им, а парите няма да отидат за пострадалите.

Второкласчинката Валя от София каза, че ще има още празници за израз на признателност: Има много празници, на които на госпожите може да дадем цветя, но хората, които бедстват от наводненията, по-добре те да получат пари, за да не страдат, отколкото да подарим на госпожите цветя.

Родители и учители в столицата предлагат също да се подарят нарисувани цветя или цветя от хартия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна