Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е празник на град Силистра

Снимка: Община Силистра

С поредица от прояви на днешния Кръстовден жителите на Силистра ще отбележат празника на града. 
Отбелязването на празника ще започне с тържествена света литургия в катедралния храм „Св. Св. апостоли Петър и Павел”, която ще отслужи Доростолският митрополит Амвросий
На тържествено заседание на Общинския съвет, в залата на Художествената галерия, с отличието „Почетен гражданин на Силистра” посмъртно ще бъде удостоен известният силистренски историк и педагог Аврам Василев
Призът „За граждански принос” на община Силистра ще получат Денислав Димитров, който през лятото спаси от удавяне 13-годишно момче, и бизнесменът Йовко Димитров, като изявен общественик и дарител. 
За децата празничната програма предвижда пленер за рисунка на асфалт, ателие на открито и безплатна куклена постановка. От 18 часа в археологическия комплекс „Средновековна базилика” в Дунавския парк ще започне спектакълът „Създаване на българската държава”. 
Програмата ще продължи с концерт на група „Мастило” и млади поп изпълнители и с празнични фойерверки. През целия ден всички музеи и галерии в Силистра ще работят безплатно.
В Шабла се провежда празник на плодородието, в който участие са заявили 50 производители от района.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна