Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

73 хиляди лева дава Община Троян за детски площадки

Снимка: БГНЕС

Община Троян започва изграждането на две нови детски площадки. Едната е в града, а другата в село Дебнево. Те ще се изграждат по проект на стойност 73 хиляди лева.

Площадката в Троян ще е за деца до 12 години и ще бъде комбинирана с площадка за игра на деца до 3 години, като ще се обособят отделни зони за всяка възрастова група със съответните за нея занимания и съоръжения. Новата площадка ще е съобразена с наредбата - 50 на сто от заниманията да бъдат достъпни за използване от деца с увреждания, обясни кметът на Троян Донка Михайлова.

Съзнателно отложихме изпълнението на този проект за времето след 15-и септември, тъй като това е градинката, която се използва най-активно от майки с малки деца и от деца за игра през активния летен сезон. Строително-ремонтните дейности по изграждането на площадките ще започнат непосредствено след празника на сливата, за да не създаваме затруднения за празника.

Михайлова допълни, че в село Дебнево е предвидено благоустрояване на парка чрез изграждане на паркова алея и рампа за достъпна среда. Детската площадка ще е комбинирана, предназначена за две възрастови групи.

Тя ще бъде разположена в един атрактивен мини парк, който се намира в близост до училището.

Изграждането на площадките за игра трябва да приключи в средата на месец ноември.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна