Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцкият евродепутат Константина Кунева покани безработни гъркини на среща в ЕП

Гръцкият евродепутат от партията СИРИЗА Константина Кунева покани безработни гъркини на среща с евродепутати и журналисти, за да покаже в Европа борбата на гръцките синдикати в защита на останалите без средства многодетни майки.

Продължава съдебната битка на 400 служителки по чистотата към гръцкото министерство на финансите, които бяха уволнени без алтернатива за друга работа. Безработните чистачки се превърнаха за гърците в символ на борбата за оцеляване. Делото достигна до Върховния съд.

Гръцките телевизионни медии излъчиха репортажи от Страсбург, където безработните гъркини имаха среща с евродепутати, журналисти и синдикати. Целта на срещата е да бъде поставен пред Европарламента отново въпросът за високата безработица в Гърция и борбата на група гъркини, които останаха без работа и нямат средства да издържат децата си. Инициативата е на Константина Кунева, която не само спечели симпатиите на гърците, но и доверието им една чужденка да ги представя в Европарламента.

Евродепутат Кунева, чийто избор беше посрещнат доста скептично от политическите противници на СИРИЗА, започна активна дейност по социалните проблеми на гърците.

Телевизионните репортажи от Страсбург показаха съпричастност към проблема на безработните гъркини както от страна на евродепутатите, така и на членове на правната комисия и на журналисти.

Очаква се становището на Върховния съд в Атина по иска на чистачките за възстановяването им на работа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени