Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актуализацията на държавния бюджет ще се обсъжда в сряда

Обсъждането на проекта за актуализация на държавния бюджет между правителството, работодателските организации и синдикатите се отлага за сряда. Тази сутрин социалните партньори ще получат уведомителни писма за новата дата на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

С пренасочването на заседанието за сряда се спазва срокът от два работни дни, в които експертите на бизнеса и синдикатите ще могат да се запознаят в детайли с предлаганата актуализация на бюджета и да формират своите становища.

Непосредствено преди заседанието в сряда ще заседава и подкомисията по Тристранния съвет по бюджета, а по-късно същия ден, в следобедните часове, правителството ще се събере на заседание, за да приеме предлаганите корекции и ще ги внесе за разглеждане в Народното събрание.

Засега първите коментари на бизнес и синдикати са разнопосочни. Първите имат резерви спрямо това, че се покрива дефицитът на бюджетните организации, а според КТ "Подкрепа" допълнителният вътрешен дълг не трябва просто да се похарчи, а да доведе до растеж на икономиката.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени