Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на община Левски протестираха с искане за оправяне на пътищата в района

| обновено на 02.10.14 в 15:00
Снимка: Цецка Николова - кор. на БНР в Плевен
Жителите на три села от община Левски излязоха на протест срещу лошите пътища в района. Движението по основните улици беше блокирано чежду 10 и 12 часа в селата Асеновци, Градище и Трънчовица. Община Левски е изпратила писма за лошото състояние на пътищата да областното пътно управление в Плевен, но отговор до момента няма.

Проблемът с разбитите пътища и многобройните дупки е отдавна. На много места асфалтът се е пропукал, има много пропаднали участъци. Не са малко и зейналите дупки , които на места надхвърлят над половин метър дълбочина. Участъците между Левски и Летница, в Левски, Градище и Павликени не са ремонтирани повече от 30 години. Исканията на хората са пътищата да се оправят в най-кратки срокове. 

Проблемът е възможно да се реши само с абсолютната държавна намеса. Щом като Областно пътно управление-Плевен не може да намери вариант за решение на подходите на община Левски откъм Търновска и откъм Ловешка област, значи трябва пътната агенция, централното управление действително да заложи тези пътища в бюджетите си, за да може да се осъществят необходимите ремонти, защото друг път и начин няма, каза кметът на община Левски Любка Александрова.
Жителите на трите села са готови, ако гласът им не бъде чут, протестите и блокирането на пътищата да станат ежеседмични.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна