Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янаки Стоилов: БСП няма тази сила, за да направи широка коалиция с ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

БСП няма тази сила, за да направи широка коалиция с ГЕРБ. Дори и да ни предложат. Това каза Янаки Стоилов от БСП пред НДК.

При един по-висок наш резултат, независимо от втора позиция, тя можеше да бъде обсъждана, да се седне и да се поставят задачите, които двете партии имат да решават. Но каква позиция сега, когато ГЕРБ има по-висок резултат, БСП може достойно да участва в такава коалиция. Аз пожелавам успех на ГЕРБ. Тя може да формира своята тройна или каквато прецени коалиция, да намери своите партньори, така че с това ние не форсираме процеса и смятаме, че наистина в България трябва да се търси стабилност, но под стабилност разбираме политическа, финансова, социална и отговорни решения. Така че ние ще се стремим към намирането на отговорни решения, но да се очаква, че с този резултат ние можем да бъдем участници в едно управляващо мнозинство, мисля, че това не е и политическо издържано.

В тази ситуация ние не можем да налагаме политиката на бъдещото правителство. Трябва да отстоим ангажиментите, които сме поели пред хората, така че нямаме тази сила, за да изискаме, както някои партии казват кой да влиза или да не влиза в управлението, би било много трудно, почти невъзможно, ние да отстоим тази политика, от която казвам, че има нужда. Но за да може БСП да я проведе, трябва първо да реши редица въпроси.

Хората явно много тежка сметка предявиха за управлението ни с ДПС, тъй като го приеха като рецидив и ние заради това имаме по-нисък резултат.

Ние първо трябва да възстановим БСП в състоянието, в което тя може да отговори на очакванията на левите избиратели и да бъде полезна за България, каза още Янаки Стоилов.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна