Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Гарабед Минасян: В предизборното говорене липсваше гледната точка на икономическата мисъл

Снимка: www.akademika.bg

В предизборното говорене липсваше гледната точка на икономическата мисъл, заяви пред журналисти проф. Гарабед Минасян от Икономическия институт на БАН, където се състоя международна конференция "Икономически растеж: стимули и ограничители".

Според проф. Минасян, гледната точка по какъв начин изборният процес ще се отрази върху икономическото развитие и икономиката на страната е отсъствала. Проф.Татяна Хубенова посочи, че развитието на страната се нуждае от преосмисляне на начина на поведение на макро и и микро равнище:

В това като дискусия, което мина предизборно, нямаше интелигентност, нямаше тази огромна роля, която икономиката играе да познаеш грешките си, за да подобриш настоящето и бъдещето. Това не се случи.

Подобряването на образованието ще повиши критичността на обществото и ще засили гражданския контрол, посочи проф. Гарабед Минасян.

Развитието на икономиката на страната ще зависи от провежданите реални реформи, подчерта директорът на икономическия институт на БАН проф. д-р Митко Димитров. Проф. Минасян предупреди:

Ако нещата продължават по тоя същия начин, най-вероятно ще достигнем отново повторение на избора. Аз даже не се страхувам от повторение на избора. Не мисля, че това е толкова лош сценарий. Изборите се повтарят дотогава, докато партиите действително разберат, че това, което вършат, трябва да удовлетворява населението и населението - докато стигне до своето равнище, да съумее да контролира и да преценява своя избор достатъчно добре.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени