Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китай сключва 90 споразумения с Русия, Германия и Италия

Китай възнамерява да сключи с Русия, Германия и Италия около 90 споразумения в рамките на започващата днес обиколка на китайския премиер Ли Къцян, предаде ТАСС. 

По време на визитата в Москва особено внимание ще бъде отделено на сътрудничеството с Русия в областта на енергетиката.

Ли Къцян ще започне своята обиколка от Германия, където заедно с канцлера Ангела Меркел ще председателстват третия кръг на китайско-германските правителствени консултации. След визитата се очаква подписването на около 20 междуправителствени споразумения и договори в сферата на промишлеността, енергетиката, образованието, селското стопанство, медицината, авиацията и космонавтиката, а също така и на екологията, отбеляза заместник-министърът на външните работи на Китай Ван Чао.

Ли Къцян ще бъде в Русия от 12-и до 14-и октомври. По време на посещението се планира да бъдат подписани около 50 междуправителствени, междуведомствени и корпоративни документа, отнасящи се до различни аспекти на практическото взаимодействие. По време на визитата в Москва особено внимание ще бъде отделено на сътрудничеството с Русия в областта на енергетиката. Това ще е първото посещение на Ли в Москва като премиер.

В Италия Ли Къцян ще участва в церемония по подписването на 20 споразумения в областта на финансите, авиацията, енергетиката, стандартите за качество и културата. 

Информация на БТА.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени