Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

140 предприемачи са получили обучение в рамките на проекта "Знания за предприемачество"

140 бъдещи и новостартирали предприемачи са преминали различни обучения в рамките на проект "Знания за предприемачество" по Оперативна програма "Регионално развитие", съобщи ръководителят на проекта Кристина Златанова. По проекта са съдадени и два справочника с необходимата информация за стартирането на собствен бизнес, които се разпространяват безплатно.  

Проектът "Знание за предприемачество" отговаря на нуждата от стимулиране на предприемачеството, посочи Георги Табаков, председател на Българския икономически форум, изпълнител на проекта. Според него, хората в България в момента се страхуват да започват малък и среден бизнес.

Българското общество се е докарало до такова състояние, че има песимизъм по отношение на частния бизнес и по отношение въобще на идеята за успех в България.

Обучението на 140 предприемачи е било насочено към хора, които в момента са наети, но имат бизнес-идея. Или към тези, които в последните три години са се осмелили да започнат собствен бизнес. В рамките на проекта е използван и опитът на Италия при работата с нови бъдещи предприемачи. Кристина Златанова, ръководител на проекта, поясни:

Как да разработят своя бизнес-план. Освен това, какви са стъпките от формирането на самата идея до реалното стартиране на бизнеса. Бяха им дадени някои правни съвети, беше споделен и добър опит от други предприемачи, които са стартирали наскоро своя бизнес или които вече по-отдавна имат свой бизнес и посъветваха бъдещите предприемачи, на какво да обърнат внимание, на какво да наблегнат.

По проекта са изработени два справочника - "Наръчник за стартиране на бизнес в българия" и сборник с обучителни материали в помощ на бъдещи предприемачи. Документите могат да бъдат намерени безплатно на интернет-платформата www.cofounder.bg

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна