Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силистра се включи в инициативата "Да спортуваме заедно"

Силистра се включва в националната инициатива "Да спортуваме заедно" със спортна игра по ориентиране под мотото "Европейско пътешествие" и областен турнир по футбол. В игрите могат да участват ученици от 1-ви до 12-и клас.

Играта започна днес и ще продължи до 19-и октомври. Целта е младите хора да научат повече за европейските програми и проекти и същевременно да се движат повече, обясни Ана Караджова от областния информационен център:

Изработили сме специална карта с отбелязани десет обекта, които са участвали в европейски проекти. Задачата на учениците от първи до 12-и клас ще бъде да обиколят всички тези обекти, да съберат стикери, които да поставят на точно определени места върху картата. След като съберат девет стикера, идват при нас в областния информационен център за последния бонус стикер и вече може да участват в томболата с големите награди.

Всички участници ще получат сертификат за "Млад европътешественик". Чрез жребий ще бъдат определени трима късметлии, които ще получат големите награди  - велосипед, видеокамера и фотоапарат.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна