Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьор опря пистолет в главата на неправилно пресичащ пешеходец в София

| обновено на 16.10.14 в 17:33
Снимка: БГНЕС

59-годишен шофьор на маршрутно такси опря пистолет в главата на пешеходец в центъра на София след скандал за неправилно пресичане. Инцидентът е станал тази сутрин на кръстовището на булевард "Сливница" и улица "Опълченска".

Сигналът е подаден в МВР малко след 9.40 часа. По информация на "Хоризонт" пешеходецът се е опитал да пресече на червен светофар, макар и на пешеходна пътека. Това е предизвикало гнева на шофьора на маршрутката, който е слязъл от автомобила, след което двамата са се сбили. Очевидци, свидетели на инцидента, разказват, че пешеходецът е успял да събори шофьора на земята, след което последният, за да се защити, извадил газов пистолет и заплашил с него опонента си. Екип на Трето РПУ, пристигнал бързо на мястото, успял да предотврати по-тежки последствия.

И двамата участници в скандала са арестувани и откарани в Трето РПУ, за да дадат обяснения. Случаят е станал пред очите на десетки минувачи, хора, возещи се в маршрутката, както и шофьори, преминаващи на кръстовището.

По-късно бе съобщено, че на шофьора на маршрутката е наложена мярка "подписка". Повдигнато му е обвинение в хулиганство. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна