Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В математическата гимназия във Видин посрещнаха тържествено четирикратната световна шампионка Цветелина Цветанова

Снимка: Светослав Цветанов

В Природо-математическата гимназия "Екзарх Антим І" Видин тържествено бе посрещната четирикратната световна шампионка по самбо Цветелина Цветанова. Във физкултурния салон присъстваха Румяна Петрова- директор на гимназията, преподаватели и съученици на Цвети. Стезателката от видинския клуб "Борба, Самбо, Джудо" грабна титлата на Световно първенство по самбо за младежи и девойки до 20 години. Първенството се проведе в столицата на Южна Корея- Сеул.

"Събрали сме се тук по един изключително приятен и тържествен момент, защото ни сме призвани да бъдем победители и във спорта. В историята на този град, в историята на нашето училище няма друг случаи в който четири пъти наш ученик да бъде световен шампион. Изключително много ми е приятно да ви представя, така наричаната от нас с мниги любов-Цвети. Тя преди два дни се върна от Сеул с купа  и златен медал"- каза в приветствието си Румяна Петрова.

Цветелина Цветанова показа на съучениците си златния медал и купата. Ето какво заяви тя за Радио ВИДИН:

"Виниги се притеснявам, когато трябва да замина на някое голямо първенство. Преди това имах три спечелени европейски и три световни първенства. Това бе последното ми в тази категория и исках да се представя възможно най-добре. Най-тежката ми среща беше на финала с узбекистанката. Здраво момиченце и не бе за подценяване. Сега ми предстои почивка и... училище. Надявам се през януари да дам същите класирания и да продължа напред."  
 
Треньорът на Цветелина- Пламен Петров, благодари на училището за проявеното разбиране към състезателката:

"Благодаря на директорката Румяна Петрова и на класния ръководител- Марчела Маркова, както и на останалите учители. Цвети е в 12 клас, а почти две трети от времето й минава по лагери. Това не е спортно училище, и въпреки всичко тя е отличничка. Но без помощта на тези отворени за спорта учители, трудно щяхме да се справим. Затова- огромно благодаря на директорите и на учителите в това училище. Елитна гимназия, с разбиране по всички въпроси!" 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна