Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маргарита Попова: Умерен оптимист съм за бъдещето на страната

Снимка: БГНЕС
Умерен оптимист съм - това заяви в Никопол пред журналисти вицепрезидентът Маргарита Попова, попитана за очакванията й за бъдещето на страната. По думите й сега има букет от представителства в парламента въпреки ниската избирателна активност. Според Попова всеки с нещо може да помогне, ако извади пред скоби каузата "моето отечество" и определи първите няколко неща, които трябва да направи:

Политическият елит да се вразуми, да събере целия си интелект и честност към българския народ, да събере съвестта си и морала си, да остави и да загърби всичко друго освен отечеството и неговите няколко най-належащи проблема. Да седнат и да ги решаваме. За мен това е най-важно от всичко. Аз в последните, може би повече от 24 месеца, страдах, защото виждам, че вървяхме и много упорито изкопахме една бразда на разделението. А когато изкопаеш една дълбока бразда на разделението, след това е много трудно да кажеш на хората: Елате, седнете на тази маса и хайде сега да се разберем по няколко въпроса!. Казаната дума тежи по-силно от хвърления камък. Това не се забравя.

Вицепрезидентът Маргарита Попова беше в крайдунавския град Никопол по повод откриването на паметник в чест на загиналите рицари от Суверенния Малтийски орден в битката край града през 1396-а година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна