Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граничният пункт "Лесово" вече е отворен

Задържаха митничари от две смени на пункт "Лесово"

| обновено на 02.11.14 в 18:06
Снимка: БГНЕС

Две смени митнически служители от Граничния пункт "Лесово" са в ареста след мащабна акция на ДАНС и Върховната касационна прокуратура. Километрични опашки от тирове и леки коли се образуваха от двете страни на границата, след като пунктът беше затворен снощи и движението беше възстановено чак днес следобед.

Акцията е организирана по сигнал на шофьори, на които е искан подкуп за пренасянето на различни стоки от двете страни на границата. След няколко месечно наблюдение, снощи униформените са отцепили района на граничния пункт и са задържали на работните им места дневната и нощната смяна. В момента митничарите са отведени в ареста, а митническият контрол на „Лесово“ е поет от специално формирани екипи от други гранични пунктове.

До обяд пред пункта се беше натрупала километрична опашка. Имаше пътници, които чакат повече от 18 часа. Голяма част от пътуващите са прекарали нощта в колите си, защото е нямало как и къде да се върнат, за да пренощуват.

Сутрешната смяна митничари чакаха заедно с шофьорите пред пункта.

В 8 часа трябва да започна работа, дневна смяна съм днес. Просто ми казаха да изчакам.

В хода на разследването са извършени претърсвания на над 40 адреса, служебни помещения в граничния пункт и домашни адреси. Проведени са и множество разпити и разпознавания от агентите на ДАНС и прокурорите. На граничния пункт „Лесово“ работят служители от Елхово, Ямбол, Сливен и Бургас. По време на обиските са иззети пари в левове и различна чужда валута - евро, щатски долари, турски лири и други. Процесуално следствените действия продължават. Подробности ще бъдат съобщени утре, информираха от Върховната касационна прокуратура.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна