Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да бъдат загубени средства по ОП "Транспорт" до края на 2014-а

Николина Ангелкова
Снимка: БТА

Няма да бъдат загубени средства  по Оперативната програма „Транспорт“ до края на 2014-а година, увери ресорният министър Николина Ангелкова. Страната ни обаче ще трябва да усвоява 1,4 милиарда лева до края на следващата година.

Според Ангелкова изпълнението на големите инфраструктурни обекти върви в срок. Лот 4 на автомагистрала "Струма" ще има нов строител, тъй като преди дни договорът на гръцката фирма "Актор" беше прекратен. Първо обаче от Пътната агенция трябва да представят доклад за свършеното до момента, за да може да се определи предметът на следващата обществена поръчка.

След което вече те ще готвят успоредно и тръжната документация за обявяване на новата процедура и срокът за изпълнение на обекта е до 150 дни.

Проектът трябва да бъде завършен до края на следващата година:

Това е по-малкият риск, дори да се закъснее с два - три месеца и след 2015-а година, е много по-малък рискът от това догодина май месец, защото виждате какво е времето, започва зимният сезон и оправданието на всеки един изпълнител отново ще бъде времето и отново април - май месец в Министерство на транспорта да седнат министър и изпълнител и да говорят по въпроси, по които ние говорим в момента.

В момента се изготвя и новият график за движение на влаковете, който ще влезе в сила от декември. Засега поскъпване на билетите няма да има, допълни Ангелкова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна