Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добрич протестират срещу уволнението на управителя на дружеството ВиК Юлиян Иванов

Снимка: dobrich.bg

Ръководителите на Общинските звена на областното дружество ВиК Добрич подадоха оставки в знак на протест срещу уволнението на управителя Юлиян Иванов. Работници на фирмата започнаха подписка в негова защита, а багерист затвори движението и обяви гладна стачка. Протестиращите споделиха: 

Искам този кадърен човек да си остане на поста. Защо го сменят? Задавам си въпроса и не мога да си отговоря. Защо? Качи ни заплатите, плаща извънредния ни труд. Никой управител не се е сещал за тези привилегии. 80 лева  кой управител ще ми даде като извънреден труд за един ден. Зачита празничния ми ден, че не празнувам. Започвам гладна, ефективна стачка. Диабетик съм, с всички усложнения на диабета  Бирол Ибрям Али, багерист съм.

Аз съм чистачка в град Каварна. Елате да видите, нямаше как да се влезе във ВиК-то. Всички хора държат за него. Подписката е в подкрепа на нашия управител.

Ние не знаем за какво го сменят човека. Да кажат, откраднал ли е нещо, какво е направил, та ще го сменят. Да излязат пред всички нас и да кажат, "Този човек го сменяме, не си върши работата, еди-какво си е направил", ние не знаем нищо.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна