Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папа Франциск се обяви в защита на традиционното семейство

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Папа Франциск откри във Ватикана Международен колоквиум по въпросите на взаимното допълване между мъжа и жената. Той оповести, че през септември 2015-а година ще участва в световна среща, посветена на семейството, която ще се проведе в американския град Филаделфия.

Децата имат право да растат в семейство с баща и майка, където се създава подходяща среда за тяхното развитие, каза папа Франциск в защита на традиционното семейство, като уточни: Не трябва да се попада в идеологическите капани, защото семейството е антропологична действителност и по този начин социална и културна среда. Семейството е семейство, а не прогресивно или консервативно.

В словото си папата подчерта, че смисълът на думата "допълване" в личните взаимоотношения има широк аспект. Той обърна внимание и на факта, че в днешно време бракът е в криза, че надделява културата на временните връзки, което води до материално и духовно опустошение, определяйки ситуацията като "криза на човешката екология". Тя, от своя страна, води към редица социални проблеми, каза още папата, подчертавайки в заключение, че "семейството само по себе си е сила".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна