Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лавров обвини Запада, че цели "смяна на режима" в Русия чрез международните санкции

| обновено на 22.11.14 в 11:45
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Целта на западните санкции е смяна на режима в Русия. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров по време на заседание на Съвета за външна политика и отбрана.

По думите на Лавров публични личности на Запад открито твърдят, че е необходимо да се наложат такива санкции на Русия, които да разрушат икономиката и да засилят народните протести. Целта на този подход е не само да принуди Русия да промени своята политика, но и да се стигне до смяна на режима, посочи Лавров. Според него санкциите са навредили не само на Русия, но и на страните, които са ги въвели, а да се говори за някаква изолация на Русия изобщо не е сериозно. Тези действия, смята Лавров, разрушават системата на международните икономически отношения и самите принципи, на които те се изграждат.

Руският първи дипломат обвини западните страни, че като са подкрепили екстремистите в Украйна са пренебрегнали собствените си демократични принципи.

Същевременно Сергей Лавров заяви, че никой в Русия няма намерение да се отказва от сътрудничеството с Европа, но предупреди, че бизнес отношенията никога няма да бъдат както преди.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна