Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Бареков: ГЕРБ трябва да извади ПФ от управлението

Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Николай Бареков заяви, че ПГ на Българския демократичен център ще подкрепи инициативата на ГЕРБ да отпаднат прихващанията на суми в КТБ, извършени в периода на специaлния надзор. Според Бареков има политическа формация, финансирана с пари на КТБ:

Тези парламентарни избори имаше политическа формация, която беше финансирана с тези откраднати от хората пари. Тази формация не се казва "България без цензура", тази формация не се казва ГЕРБ, не се казва ДПС, не се казва и БСП. Оттук нататък имате два-три варианта на правилен отговор. Милиони са се изсипали там и прокуратурата го знае, разбира се.

По думите на Бареков, докато Патриотичният фронт участва в управлението на страната, няма да има пускане на европейските фондове за България. Според него след Нова година ще започнат директни санкции към страната ни заради ксенофобска партия, включена в управлението:

Господин Борисов, който ще плати сметката понеже той е премиер, с тази коалиция той получи повече от жълт картон за това, че докато Патриотичният фронт е тук и участва, няма да има пускане на европейските фондове. ГЕРБ трябва да разбере - с патриотите са дотук. 

Парламентарната група на Български демократичен център настоява да оглави парламентарната комисия по европейските фондове. Начело на нея трябва да застане Светлин Танчев, защото има необходимия ценз, смята Николай Бареков.

Ще ми е лесно господин Светлин Танчев още следващата седмица, ако бъде избран, да му уредя срещи в Брюксел с повечето от еврокомисарите, за да разговаряме как. Просто ГЕРБ трябва да извадят патриотите от това управление, да снижат патоса на Реформаторския блок и да оставят професионалистите като нас да си свършат работата.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна