Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франсоа Оланд се среща в Владимир Путин

Франсоа Оланд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Франсоа Оланд пристигна в Москва на кратко работно посещение за да се срещне с руския си колега Владимир Путин.
Срещата се проведе в правителствения терминал на московското летище "Внуково”, където самолетът на френския президент се приземи на път от Казахстан за Париж. Откривайки срещата, Франсоа Оланд веднага предложи да бъде обсъдена ситуацията в Украйна и изрази надежда, че Русия и Франция ще успеят да преодолеят преградите в отношенията си. От своя страна Владимир Путин изтъкна, че макар и кратки, разговорите ще бъдат от полза за решаване на украинската криза в рамките на преговорите, започнали в Нормандия и продължили по време на форума на Г-20:

 Дискусията, която ние водим, все пак дава някои положителни резултати. Убеден съм, че вашето посещение, макар и толкова кратко, безспорно ще бъде от полза за разрешаването на много проблеми, 
подчерта Путин.

Очаква се двамата президенти да обсъдят и съдбата на поръчаните от Русия два десантни кораба тип "Мистрал”, чието предаване Франция отложи засега за неопределено време заради кризата в Украйна.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени