Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партията на Корман Исмаилов иска нови условия в коалиционното споразумение между ГЕРБ и РФ

Снимка: БГНЕС

Партията на Корман Исмаилов поиска с декларация нови условия в коалиционното споразумение за управление между ГЕРБ и Реформаторския блок. Причината е постигнатият компромис между Патриотичния фронт и реформаторите по казуса "Орхан  Исмаилов" за участието на патриотите в изпълнителната власт и за свалянето на новините на турски език от БНТ 1 и прехвърлянето им към БНТ 2.

Лидерът на НПСД Корман Исмаилов обяви, че с влизането на Патриотичния фронт в изпълнителната власт те стават третият коалиционен партньор.

За нас означава включване на "Патриотичния фронт" като трети управляващ партньор. В този случай Народна партия "Свобода и достойнство" ще настоява за включване в коалиционното споразумение на допълнителни текстове, възпиращи ксенофобското и дискриминационно отношение. Категорично се противопоставяме на търгуването под шантаж на етническа политика и човешки права за конюктурна изпълнителна власт. Новините на турски език не са тема от политическия дневния ред на страната. Те са достижение и символ на толерантността и стремежа за интегриране на българската нация. Това е наша оценка, според нас, според Народна партия "Свобода и достойнство", трябва да има допълнителни гаранции срещу ксенофобските и дискриминационни отношения и действия на Фронта, обясни Исмаилов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна