Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвърти ден полицията издирва бившия председател на ДАНС Петко Сертов

Снимка: BGNES


Ръководството на МВР категорично отрече появилата се информация, че бившият председател на ДАНС Петко Сертов се е регистрирал в хотел и е изтеглил голяма сума пари, преди да изчезне. Четвърти ден полицията издирва Сертов, за чието изчезване БНР съобщи първо вчера сутринта.

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков обясни, че все още няма информация за това къде е Петко Сертов и дали с него не се е случило нещо. Вучков каза, че до момента няма данни срещу Сертов да е извършено престъпление.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отрече повечето от появилата се информация и версии до момента. 

Нямаме към момента постъпили данни за регистрация на господин Сертов и се надявам наистина на един по-късен етап да изясним пред вас и пред обществото какво е направено, какви действия сме предприели, с оглед наистина прозрачност и доверие. Но към настоящия момент нямаме данни къде е господин Сертов, нямаме данни и за престъпление.

Лазаров обясни, че в МВР няма данни Петко Сертов да е имал лично оръжие.

Утре сутринта вътрешният министър и главният секретар ще дадат подробна информация за това какво е направило МВР до момента по случая. От МВР  апелираха и към хората, ако някой има конкретна информация за това къде е бившият председател на ДАНС, да се обади.

"Хоризонт" научи, че полицията е наясно до момента за това, с кого е бил Сертов и какво е правил до 18.00 часа в петък. За времето след това МВР няма информация.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна