Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов: Няма договорка с АБВ, няма нищо ново около Слави Бинев

| обновено на 10.12.14 в 19:23
Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС
Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов отхвърли информацията за договорка с АБВ Слави Бинев да оглави парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. В момента комисията се председателства от проф. Борислав Борисов.

Няма нищо ново около Слави Бинев. Не се коментира нищо свързано с комисиите, засега поне. Има възможност веднага да се попълни някое друго място, което е свободно. Ние имаме шест комисии, където имаме по един човек, а пък имаме мандатност двама. Няма задкулисни игри, няма борби за постове, за пари и прочие, каквито очаквате всички. Съжалявам, заяви в кулоарите на парламента Валери Симеонов.

Симеонов коментира, че патриотите са предложили няколко имена за поста заместник-министър на отбраната и заместник-областен управител на София:

Работи се върху няколко имена. Проверяват се имената, съответно, последната дума се казва от съответните там министър на отбраната и министър-председателят ще каже за заместник-областния, но все още не мога да ви дам имена. 

В същото време Слави Бинев каза, че след около седмица ще реши дали да бъде редови член на някоя комисия. Той отказа да съобщи какви варианти са обсъждани:

Много от медиите се използват като адвокати за едни и прокурори към други. Нещо абсолютно недопустимо. Това нещо няма как да не влезе в докладите на тези, които оценяват свободата на словото и няма как да не влезе в докладите на ЕК. Относно културата те бяха използвани като кукли на политически и икономически интереси. За жалост, живи кукли. Те може би ще го разберат по-нататък.

Бинев отново обяви, че има интерес към комисията по еврофондовете. А ако има предложение, би подкрепил съпартийката си Поли Карастоянова за председател на комисията по култура.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна