Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът даде начало на основна сграда в "София тех парк"

Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев даде начало на изграждането на една от основните сгради в "София тех парк". Инвеститор е българска компания, която се очаква да вложи 12 милиона лева в проекта.

В бъдещата сграда ще се помещават изследователски център и централен офис на компанията. На територията на комплекса ще бъдат изградени спортни зони, високотехнологични офиси, развлекателни и търговски площи. 

"София тех парк" има амбиция да е център на иновационната екосистема у нас, посочи президентът Росен Плевнелиев.

Често си задаваме въпроса: Може ли България да е първа, а не в средата и на дъното на ранг листата? Може ли да растем не с един процент, а с 30 процента на година? Може ли в България да се забогатява честно по правилата не заради държавата и нейните обществени поръчки, а въпреки държавата и нейните обществени поръчки? Отговорът е много прост. Да, може! Това е само заявката, че ние можем да бъдем най-добрите със стратегическа визия и с много труд да оставим всички зад себе си.

"София тех парк" е стратегически проект на държавата, насочен към развитието на новите технологии, посочи министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Той ще бъде уникално място, където бизнесът и науката се обединяват, за да реализират съвместните си проекти. Въпреки кризата България отчита икономически ръст, което е и свидетелство за гъвкавостта и качеството на българските предприемачи.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени