Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен бе отслужена панихида за жертвите от Кербала преди 11 години

Снимка: Цецка Николова

В Плевен беше отслужена панихида за загиналите военнослужещи в Кербала преди 11 години.
В храма „Свети Николай“ в Плевен беше отслужена панихида в памет на военнослужещите, загинали в Кербала  на 27 декември 2003 година. В памет на петте жертви при терористичната акция срещу военната база в иракския град свещи запалиха министърът на отбраната Николай Ненчев, командири на военни формирования, военнослужещи от гарнизона и граждани. 
Казва се по християнски "Бог да ги прости" и "Светла им памет" и дай Боже, да не се случва повече, защото и днес имаме 110 човека в Афганистан и, разбира се, че ги мисля тези момчета и момичета. Господ да ги пази и мислено съм с тях.
На въпрос какви са мерките за сигурността на българските военни в Афганистан, министър Ненчев отговори:
Правим всичко възможно. Ние сме част от възможно най-интелигентният, най-добре подготвен съюз, наречен НАТО. Прави се всичко възможно, но в тези райони винаги има риск от нещастия. Сега са на относително сигурно място и се моля по няколко пъти на ден да са живи и здрави!
Преди панихидата министър Ненчев участва в отбелязването на 115-годишнната от създаването на БЗНС у нас и поднесе венец пред земеделската чешма в централната част на Плевен. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени